CHOOSE LANGUAGE

måndag 27 februari 2012

Snart 4

Om bara några veckor är vi förhoppningsvis fyra i våran familj. Längtan är stor efter att få se vem det är som har bott i min mage de senaste åtta månaderna. Benjamin verkar se fram emot att träffa bebisen och han kallar sig redan för storebror.
I mitt huvud finns det många funderinger kring detta med att bli mamma igen och samtidigt som jag längtar är jag lite orolig. Orolig för hur det kommr att kännas att föda ett barn igen och hur vi skall få till allt med att lämna Benjamin när det väl blir dags att åka in. Jag vill inte att han ser mig ha ont och att han blir rädd. Sen när väl barnet är ute hur jag kommer att reagera och hur kommer Benjamin reagera när han skall träffa sitt syskon för första gången.
Jag antar att allt detta kommer lösa sig hur fint som helst men tankarna och oron finns där och de går inte att undvika.
Om nätterna kommer de märkliga drömmarna som jag antar är någon slags förberedelse inför det som komma skall. Drömmar om att jag inte räcker till, att Benjamin känner sig utanför då syskonet kommer och drömmar där jag är supertrött och bara en grinig mamma.
Allt detta är jag mycket orolig för och jag skall göra mitt yttersta för att det inte skall bli på det viset. :)



söndag 26 februari 2012

Prydnadskudde

Jag har sedan vi flyttade till huset tänkt att jag skall sy prydnadskuddar som matchar gardinerna jag sydde till vardagsrummet.
Det som egentligen är roligt att göra blev ett måste på "att göra listan" eftersom jag så länge har tänkt på detta. Nu äntligen är en prydnadskudde klar och fler kommer det att bli i veckan om inte något oväntat sker :)

Mina märkesetiketter

I veckan fick jag hem mina märkes etiketter som jag skall sy på allt som jag tillverkar framöver.

Sportlov

Förra veckan var vi lite hängiga hela familjen men vi har trots det hunnit med lite kul. Det var ju trotts allt sportlov så vi fick aktivera oss för Benjamins skull.
Vi gick en sväng på isen.
Benjamin och mormor på Hjortgården
Noa
Jag


måndag 13 februari 2012

Retro byxor till Benjamin

Nu när jag har fått min friggebod/ syateljé har jag fått otrolig inspiration till att skapa både till Benjamin och bebisen men också till hemmet.
Här är ett par byxor med mudd som jag sydde till Benjamin. De är lite retro inspirerade med tanke på applikationerna och fickan baktill.

fredag 10 februari 2012

Friggebod och Platsbyggd hylla

Sedan vi flyttade till huset har jag önskat mig en friggebod där jag kan ha min symaskin, alla tillbehör och mina tyger men också mitt staffli och målarsaker. I höstas bestämde vi oss för att bygga en bod till familjen och nu när vi blir fyra fick kontoret bli bebisrum så delar av kontorsmaterialet fick flytta ut till boden. Vi har även inrett den med en bäddsoffa där våra gäster kan få bo samt en platsbyggd bokhylla, skrivbord och hyllor. Vi blev supernöjda över resultatet.

FRIGGEBOD
Benjamin hjälpte pappa att grundmåla.



PLATSBYGGD HYLLA








onsdag 8 februari 2012

Kära läsare

Nu har det nästan gått ett år sedan jag uppdaterade här på bloggen. Det är skrämmande vad tiden går snabbt och så mycket det har hänt sedan senast.
En kort uppdatering av år 2011.

Jobb: Jag har sedan i våras arbetat inom barnomsorgen på bla förskola och fritids som bla extra resurs för barn med särskilda behov. Det har varit otroligt spännande och lärorikt. Jag har varit med och startat upp en tillfällig förskola tillsammans med tre andra tjejer/kvinnor samt avvecklat denna förskolan. Hela året har jobbmässigt varit mycket händelserikt och fullt av överraskningar :-)

Privat: Jag och mina killar var på en härlig långsemester i bla Tyskland, Bosnien och Kroatien. Det har varit helt underbart att få dela alla de fina upplevelserna med mina finaste. Vi hann med så mycket under ca 3 veckors eurotrip :-).
Sedan fick vi njuta av våran första sommar här i vårt fina hus/trädgård med familj och vänner. Jag har lärt mig mycket om trädgårdsskötsel samt hur mycket jobb det faktiskt tar att sköta om alla tusentals kvadratmetrarna. Det har fått mig att tycka att lite naturtomt är mycket vackert, allting måste inte vara supertrimmat och helt fritt från ogräs.
Under våran "eurotrip" fick vi det mycket efterlängtade och så positiva beskedet om att vi skall bli fyra i våran lilla familj. Vi åkte på semestern med hoppet om att det skulle bli min och killarnas sista resa innan vi blir ytterligare en familjemedlem och så blev det. Vi är så otroligt tacksamam och glada över detta lilla underverk som fortfarande gror i min mage.

Nu sedan ett par veckor tillbaka är jag sjukskriven för jag har så ont i min skadade rygg. Så nu är jag mest hemma och förbereder sakta inför bebisens ankomst samtidigt som jag njuter av tiden med Benjamin och min egentid då Benjamin är på förskolan.
Livet är bara så härligt och fullt av överraskninger ;-).

Oj min korta uppdatering blev visst inte så kort.
Kram på er!