CHOOSE LANGUAGE

onsdag 24 mars 2010

Annas middag

I helgen var jag på tjejmiddag hos Anna som fyller 25 år om några dagar. Det var mycket mysigt och kul att träffa några gamla klasskompisar. Senare på kvällen gick vi till Mangiamo för att bla. möta Julia och David.

Anna

Min älskling


Min underbara lilla kille är hela 23 månader idag, det återstår endast en månad till 2 års dagen. Det är helt otroligt vad tiden går fort. Nu i veckan har han börjat sätta ihop ord till kortare meningar och han sjunger på olika barnvisor som han har lärt sig. :-)

Vår

Det är helt otroligt vad fort snön ar försvunnit från terassen här hemma. För bara tre veckor sedan var det snö ända upp till terassräcket.

David skottade bort det värsta så att Benjamin kunde vara ute och leka, vi har fortfarande kvar julgranen och julbelysningen som har fryst sönder. Förhoppningsvis hinner vi ta bort det i helgen :-)

tisdag 23 mars 2010

På middag

Här kommer en liten update från kvällen då vi var på middag hos Johan och Anna. Det var samma kväll som melodifestivalsfinalen var. Mycket god mat och trevligt sällskap, även vinnarlåten var bra. Själv tyckte jag även om Peter Jöback, Darin och Salem Al Fakir.
Ida, Johan och David

Benjamin  och Anna
Vi tittar förväntansfullt på röstningen..

Förra fredagen

Förra fredagen hade jag och Julia middag för David och Jonas. Vi gjorde en mycket god trerätters middag.
Jag var så lycklig den kvällen eftersom jag hade lämnat in mitt examensarete tidigare på dagen.
Jag var uppe och finjusterade mitt arbete ända till kl 5 på morgonen. David hann sova och gå upp för att åka till jobbet innan jag kände mig färdig med mitt arbete och då var det ingen ide att lägga sig eftersom klockan ändå skulle ringa inom en timme.

Jag var inte särskilt trött även fast jag var på praktiken hela dagen, jag tror att det berodde på att jag kände mig så lättad över att jag äntligen hade blivit färdig med arbetet som har tyngt mig under flera veckors tid. .


Tagatelle med vitvins/gräddsås, sockerärtor, rostade valnötter, stekta bacon och riven parmesanost.
Mycket Gott!!

Till efterrätt: Exotisk fruktsallad med mango, papaya, apelsiner, päron, fysalis, kiwi och granatäpple.

lördag 13 mars 2010

Fredags mys - utan TV

Eftersom våran TV har gått sönder i veckan fick vi hoppa över Let´s Dance och Solsidan igår kväll. Istället bjöd vi hem några vänner på fika. Emil, Johan, Anna och Andreas var här i omgångar, även Noa var här och lekte med Benjamin. Det var ganska konstigt att bara lyssna på musik utan bil på Tv:n.

Killarna som var påväg ut.

En liten olycka

Igår fick jag inte gjort på mit arbete, Benjamin och David var här hemma hela dagen samt att David hade en klipp tid på Diva och en massa andra ärenden som han skulle uträtta så att Benjamin fick vara hemma med mig.

Det var en chockartad morgon, Benjamin fick mycket energi som han hade samlat på sig under flera dagars vila. Han tog sin lilla plastponny och red hejvilt här hemma i hallen, tills han fastnade i en tröskel och flög rätt på ansiktet på det hårda klinkergolvet i entrén.
Jag som stod i köket och bakade morotskaka hörde bara ett skrik. När jag kom till hallen var det blod lite överallt och i Benjamins ansikte. Det kom ur näsan och från läpparna, det var även blod mellan tänderna. Jag drabbades av panik!
Jag rinde till David omedelbart och sedan till min mamma som kom så fort hon kunde. Därefter ringde jag till 1177 för att fråga om råd. När Benjamin hade lugnat ner sig somnade han och jag väckte honom efter ca 30min för att se att han var som vanligt. Sedan var han lite ledsen under dagen eftersom han var öm i ansiktet men idag verkar han må fint. :-)
Benjamin med en liten fläskläpp


fredag 12 mars 2010

Bra?!

Vad tycker ni om en nya layouten? Jag har suttit och ändrat om här på bloggen nu. Jag vet inte vad jag själv tycker längre. Har suttit här alldeles för länge för att kunna bedömma om bloggen blev bra eller ej.

onsdag 10 mars 2010

Min Bil

Jag har fått en alldeles egen, sprillans ny, lite Polo idag. Jag och David var och hämtade ut den i eftermiddag så jag har inte hunnit åka så långt med den ännu. Imorgon skall jag och mmma eventuellt till Textilmuseet i Borås så vi får provköra lilla pärlan :-)

Såhär ungefär ser bilen ut fast i en mycket fräckare kulör. Shadow Blue närmare bestämt. I olika ljus ser färgen olika ut, när solen ligger på ser den lila ut :-)


Min lilla prins

Stackars min lilla älskling som är så sjuk hela tiden. Han har haft sådan otur att åka på alla möjliga smittor. Just nu har han ständig hosta, feber och en massa slem i luftvägarna så att får något svårt att andas pga slemmet. Han var nyligen hos doktorn med Inger på en undersökning så nu skall jag strax gå och möta dem på apoteket.
Hoppas att han kryar på sig snart.

Kalas

Igår var vi ute i Lövekulle och firade käraste farmor Inger som fyllde år. Det var skönt med en paus i studerna med mycket god fisksoppa och tårta.
Anki, Inger och Sven

måndag 8 mars 2010

På Isen :-)

Promenad på isen igår eftermiddag. Härlig kvällssol. Tänk vad underbart man mår när solen inte gömmer sig. SOL=ENERGI :-)

En helt underbar lördag

Igår var vi ute i det härliga vädret hela dagen med mamma, Noa och Bosse. Vi var på playan och grillade korv med bröd och drack varm choklad. Det var strålande snö med en molnfri, klarblå himmel, ca 3 plusgrader. Vid brasan blev det så varmt så att jag fick ta av mig vinterjackan.

Efter grillningen gick vi ut på isen och tog en promenad ut till Lövekulle, till Inger och Sven där vi fick fika. Senare på kvällen åkte jag, Benjamin och David hem till pappa,Bahrija och Amil.

Fredags mys update

I fredags gjorde David och Jonas tacos till mig och Julia. Vi spelade lite sällskapsspel och tittade på Let´s Dance. Mycket mysig afton!

Tidigare på fredagseftermiddagen var Noa här hemma och lekte med Benjamin. David skottade undan en massa snö på våran balkong så att barnen kunde vara där och leka. Jag tände en maschall som brann så fint i snön. 

fredag 5 mars 2010

Bjudning

Ikväll blir det god mat i god vänners lag. Det skall bli så skönt att åtminstonde försöka att koppla bort examensarbetet ett tag och bara njuta av god mat, vin och trevligt sällskap.
Julia kommer hit ikäll för att umgås med mig och Jonas kommer för att träffa David men killarna har planer på att fixa kvällens middag så det skall bli spännande och skönt att bara få komma till ett dukat bord. :-)
Nu skall jag gå och hämta Benajmin från dagis innan det är dags att fixa iordning lite här hemma. Jag har tex inte dammsugit sedan vi åkte till Frankrike pga skolarbete.

Kappat o klart

Igår mitt i allt plugg kom David hem med sex stycken kappor i  min storlek. Kapporna fanns i en gammal butik som skulle rivas så han tog vara på kapporna. Det är tunna vår/höstkappor i olika längder och färger. De sitter åt i midjan och vissa har dubbla knappar framtill. Några är i trenchcoat stuk. Jag är så glad över kapporna. Det verkar som att de var riktigt dyra på sin tid. Samtliga var antingen svensktillverkade eller från danmark.

måndag 1 mars 2010

Kära läsare

Hej kära läsare, för ett tag sedan nämnde jag att jag skulle behöva ER hjälp till att besvara en del frågor som jag behöver ha svar på till mitt examensarbete. Jag skall göra en del undersökning på hur utvecklingen på pojkkläder har sett ut under 1900-talet. Detta gäller samtliga som har söner. Frågorna handlar om pojkar som är mella 0-10 år. För er som  har vuxna söner, svara gärna efter vad ni kommer ihåg från tiden då era söner var 0-10 år.
Svaren på frågorna får ni gärna maila till mig aida_114@hotmail.com, skriv tex. svar: fråga1. fråga2. 3. 4.... osv så gör jag en liten sammanställning. Vem som har skrivt vad behålle jag för mig själv!
TACK så mycket för hjälpen!!!

Intervjufrågor pojkar 0-10 år:
Barnets fördelseår:...................
1. Vad anser du att ditt barn har för behov av kläder?
2. Vilka faktorer anser du är de viktigaste då du skall köpa kläder till ditt/dina barn?
3. Har ditt/dina barn särskilda kläder till varda och fest?
4. I vilken ålder anser du att ditt/dina barn började bestämma själva vad de skulle ha för kläder?
5. Hur ofta i genomsnitt köper du kläder till ditt/dina barn?
6. Hur mycket påverkar mode och trender dina köp av barnkläder?
7. Var köper du kläder till ditt/dina barn? Ex. barnklädesaffär, syr själv, modevaruhus etc.
8. Vilka material är vanligast förekommande i de kläder du köper till ditt/dina barn?
9. Vilka material föredrar du?
10. Hur ofta tvättar du arnets/barnens kläder? på ett undefär..
11. Brukar ditt/dina barn ärva varndras kläder?



TACK!!