CHOOSE LANGUAGE

onsdag 24 februari 2010

Dinnertime

Hotellrestaurnagen

Hjälmen

                                              Älskar att ha på sig lilla hjälmen och gogglesen. :-)

I backen

Solarium i februari
Trött efter åktur på pappas rygg
Benjamin åker ned för backen, pappa David står beredd för att ta emot.

Auron

Utsikten från hotellet var fantastisk. Vi bodde så nära skidbackarna man bara kunde bo.

En dag i bergsbyn

En dag fick vi lust att åka iväg på en utflykt. Vi åkte till en liten, mycket mysig bergsby som heter Biot. Efter en liten promenad i byn tog vi en bit mat på ett mycket trevlig uteservering i 18 graders värme. Efter Biot fick vi lust att besöka ännu en plats så vi beslöt oss för att åka till Tourrette, en by där Bosse bodde och arbetade för ett antal år sedan. Starx före Tourrette ligger en något större by vid namnet Vense som också verkade vara en mycket mysig plats.
En extremt brant liten väg upp till byn från p-platsen

Vägen till Biot :-)

I lägenheten


Vårväder här oväder hemma..

Det är så härligt att slippa snöovädret ett litet tag. Här nedan några bilder på Benjamin då han springer omkring utanför lägenheten.

Att resa med barn

Att resa till Frankrike med Benjamin gick hur bra som helst denna gången trotts att han hade öroninflamation och var mycket förkyld.
Han fick målarblock och kritor av David på flygplatsen så han var sysselsatt under flygresan.
Jag och David fick beröm av en dam som satt bredvid oss på planet (hon sa att vi måste vara mycket bra föräldrar eftersom vi har ett så harmoiskt liten kille :-)

Ville bära sin egen ryggsäck trotts att han nästan tippade bakåt :-)
Solstårlen med sin nalle

I väntan på planet till Nice som blev ca 2 timmar försenat

...tillsammans med sin farfar

torsdag 18 februari 2010

I Frankrike

Nu är vi i Frankrike. Jag sitter i arbetsrummet och arbetar med mitt examensarbete en liten stund samtidigt som jag längtar ut till det soliga vårvädret. 14grader på terassen i skuggan och jag kan gissa att det är ca 18-20gradet i solen.

När vi kom fram till Nice igår eftermiddag möttes vi av regn på flygplatsen för första gången. Vi var rätt trötta så det gjorde inte något eftersom vi ändå bara skulle handla mat och äta innan det var dags att krypa till kojs. Benjamin hade ca 40graders feber på planet så jag fick klä av honom och ge honom en alvedon. Han var rätt så slö hela kvällen och sov i bara blöja utan täcke(vilket var det han ville).

Idag är han så pigg och har varit och kastat boll med David på terassen.

Jag ska ta och jobba på här så att även jag får njuta av solen. :-)

tisdag 16 februari 2010

Examensarbetet

Jag sitter här i arbetsrummet hemma hos Davis föräldrar och arbetar med mitt examensarbete medans Benjamin och Inger leker ute i köket. Examensarbetet kommer att handla om Barnkläder och dess utveckling under 1900-talet tom idag. För första gången sedan jag började med arbetet känner jag mig rätt nöjd med mitt val av ämne och jag tror att det kan bli ett roligt arbete.

Efter Frankrike resan kommer jag att behöva hjälp av alla föräldrar med att svara på olika frågor gällande barnkläder. Jag är så tacksam om ni kan hjälpa mig med det någon dag längre fram. Jag skall göra en liten sammanställning av alla de svar som jag får och sedan får ni se resultatet här på bloggen. :-)
Ekologiska kläder

Mycket att göra..

Imorgon förmiddag flyger vi till Frankrike, oh vad jag längtar. Eftersom det är sista dagen hemma på ett tag så är det mycket som skall fixas idag. Jag skall försöka att bli färdig med första delen som skall skickas in av examensarbetet och sedan är det tvätta och packa som gäller. :-)
Tyvärr verkar inte vädret vara som det brukar i Frankrike, det verkar vara lite grått och kallt där nere också, men det är skönt att komma iväg ett tag ändå. Vi kommer troligtvis åka till Alperna i några dagar med för att åka lite skidor.
Härligt med sol på bergstoppen!

söndag 14 februari 2010

Bananer

Benjamin älskar kakor och sötsaker precis som jag, något annat som han också älskar är bananer. Han äter mins 1 ekologiskt odlad banan varje dagoch det gör hans mamma också.  :-)


mmmmumma.......

Jag


Något ego i detta inlägg, hihi :-)

Alla Hjärtans Dag!

Från mig till min älskling ;-)

Ikväll gjorde jag egen sushi eftersom David bara älskar det. Mamma, Bo och Noa var här ikväll och gjorde oss sällskap. Sushin var mycket omtyckt, även Noa och Benjamin tyckte om maten, efterrätt blev Ben&Jerrys´. :-)

Massor med sushi
Fick användning av sushiporslinet ikväll :-)