CHOOSE LANGUAGE

lördag 14 november 2009

Dricka lite vin

Snart skall vi hem till Andreas, Viktoria och Alicia. :-) Jag är fortfarande ganska så prickig och troligtvis smittsam men alla i sällskapet har haft vattkoppor och de har bjudit dit oss.  För tillfället sitter jag här vid datorn och håller på med min farmville på facebook. Det har varit min största sysselsättning under denna veckan då jag har varit hemma.
Det är så roligt att se lilla farmen växa fram och bli en stor farm, men det tar sin tid att hålla på. Jag är osker om jag kommer att hina det då jag blir frisk och skall tillbaka till vardagen.


Idag har jag varit inne hela dagen precis som resten av veckan, pappa och Bahrija var här i förmiddags på lite fika och nu på eftermiddagen kom mamma och Inger förbi på fika efter att de hade varit på en dagsutflykt till Rydboholm. :-)
Det har varit mysit att få träffa Inger och Sven lie mer nu efter att de kom em från Frankrike. Igår var vi hela familjen där på lite mat och Idol.


Trevlig kväll!

torsdag 12 november 2009

Fika

Natten till idag sov Benjamin över hos sin farmor och farfar eftersom han skulle vara hemma med farmor idag. Det varkar som att de hade det jätte mysigt. Sen i eftermiddag när han kom hem med farmor hade jag förberett lite fika. Hallonmuffins och kanelbullar ;-) mumms..
Det märks vem som är Benjamins mamma,eftersom även han älskar mat, framförallt godsaker :-) precis som jag, hihi..

Benjamin och Inger

Den nakna lampan

Jag har under flera dagars tid tänkt att jag skall klä min "nakna" lampa men först idga blev det av när jag ändå grejade med sovrummet. Jag är jätte nöjd med resultatet. Det blev precis som jag ville ha det :-)
Jag är mycket förtjust i bollfrans så jag hoppas att jag får ett ryck imorgon och kanske ordnar några fina prydnadskuddar med bollfrans :-)


Sovrummet-makeover

Såhär blev gadinerna med en lite bollfrans som dekoration :-)



När jag fick upp gardinerna tänkte jag att jag lika gäran kunde fixa hela sovrummet. Såhär blev det:



Sömnad

Idag efter låång sov förmiddag piggnade jag till något och kände för att pyssla. Jag började med att skissa lite, tog fram mina gamla skissblock och fick till slut fram en kunglighet som någon dag framöver kanske visas här på bloggen.
Efter att jag tröttnade på att skissa kom jag på att jag ville sy nya gardiner till sovrummet. Då var det bara att ta fram tyget, rätt mått och att sätta sig vi symaskinen.

Här satt jag i några minuter och sydde mina gardiner.


A good cup of tea

Denna veckan har jag inte gjort mycket på grund av mitt tillstånd, men det jag har gjort är druckit te i mängder. Min favort har varit rött te med rabarber&grädde. Jag börjar dock tröttna på den smaken, så om någon har tips på någon ny favorit skriv gärna så testar jag det. :-)


Då jag har varit ensam och druckit te i veckan har jag fått användning av mitt fina te-set. ;-)

tisdag 10 november 2009

Kanel Bullar

Ikväll fick jag lite energi efter att ha vilat hela dagen så det blev bullbak efter att jag hade lagat och ätit middag tillsammans med mina killar:-)
Jag bakade dubla satser så det blev runt 100 kanelbular, så goda. Vissa med manel och pärlsocker på.
Tyvärr lär det dröja ett tag innan jag kan bjuda någon förutom familjen på mina bullar eftersom jag ser ut som en prickigkorv..inte vackert!

Jag mumsade i mig 4 bullar, kunde inte låta bli:-)

Hjäälp

Usch vad det kliar, jag blir tokig snart!
Jag har legat i soffan hela dagen och tittat på serien "flash forwards" mycket spännande. Dagen har bara försvunnit. Idag hoppas jag att den värsta dagen med mina vattkoppor har varit eftersom jag inte tror att jag kalarar fler sånna här dagar.. Hög feber så jag knappt orkade resa på mig och känslan av att det är något som hryper på mig fast jag inte får pilla och klia.. Jag blir vansinnig!!!!

måndag 9 november 2009

Baka, baka liten kaka...



I söndags när jag piggnade till något bakade jag och Benjamin HALLONMUFFINS. Jag har varit så sugen på bullar,muffins och annat gott hemmabakt :-)
Benjamin fick för första gången använda sitt fina förkläde som han fick då han var nyfödd. Han var helt bedårane, min lilla kock!


Jag har fått vattkoppor, :-(

Först ar det lille Benjamin och nu 2 v senare är det jag som lider av vattenkoppor. Jag har blåsor över hela kroppen. :-( Idag var jag hos doktorn och visade mina blåsor efter en lång natt med frossa och hög feber, jag fick några tabletter som skall lindra uppkomsten av vattkopporna.
Det är mycket märkligt att jag har fått vattkoppor eftersom jag enligt min mamma redan har haft det då jag var liten, men endast ett fåtal på magen.
Det är riktigt synd och tråkigt att jag missar så mycket av praktiken på Halens, jag som sällan brukar vara sjuk i vanliga fall har åkt på en del olika smittor sedan Benjamin började på dagis.


Fikabesök

I lördags var Siona, Sofia och Natte här på lite fika. Det var roligt, och barnen de fick leka av sig. När de blev trötta fick de ligga och läsa i varsinn bok:-)



Kladdkaka på kladdkakans dag som vad i lördags 7/11.


Här satt de som 2 vuxna och pratade med varandra.

torsdag 5 november 2009

Goji Goji

Igår efter att jag klev av bussen i Alingsås kom jag att tänka på att jag har varit ovanligt slö och hängig. Jag har lagt mig samtidigt som Benjamin varje kväll, men trotts det vaknat hur trött som helst. Jag bestämde mig för att göra något åt saken. Jag gick till "life" hälsokost affären.
Jag köpte rosenrot piller och Goji bär= de bärst du kan äta! Alla bör köpa dessa!!!


Kolla in hemsidan nedan och läs mer..
http://www.natur-produkter.se/goji-baer-450-p-427.html'

onsdag 4 november 2009

Hej!

Idag är jag bara så seg, har huvudverk så jag knappt kan tänka. Nu har jag tagit 2 alvedon, hoppas att det hjälper. Jag vet inte om jag kanske har sträckt mig eller sovit konstigt. Jag var på Body balance igår och där får man sträcka ut hela kroppen så kanske att det kommer därifrån.

Benjamin är på dagis idag för första gången på länge så jag antar att han kommer vara helt slut när han kommer hem från dagis, men om han inte är det så vill jag gärna hitta på något kul.
Jag tänker inte laga met det första jag gör när jag kommer hem idag. Det känns som att det är det enda jag hinner innan det är dags att lägga sig. Livet är inte kul när man inte har någon fritid oavsett hur mycket man trivs på jobbet.

tisdag 3 november 2009

Oh fackengelskan

Sitter och jobbar med att beskriva olika plagg på engelska. Allt från hur det är stickat/vävt, vad för typ av sömmar det är på plagget och om det finns några fickor, huva eller dylikt.
Jag som trodde att jag var bra på engelska har fått det riktigt tufft idag då jag ständigt får bläddra i vanlig svensk-engelsk ordbok men även i en konfektionsteknisk ordbok. Mycket att lära!!

Ikväll skall jag och David på Body Balance. Det blir 3:e veckan som jag går på passet, och jag älskar det!!
David skall med för första gången, hoppas att han kommer tycka att det är roligt!

Benjamin är hemma hos Bahrija och pappa idag men imorgon skall han få gå till dagis efter vattkoppe- perioden. Han har varit hemma från dagis många gånger i höst ¨så jag hoppas att det dröjer länge till nästa gång.

Jag drömmer...

Oh, jag sitter här och drömmer om en resa till värmen. Längtar till att åka bort och inte behöva göra något annat än att ta hand om kroppen och familjen. Slippa laga mat, tvätta, städa, jobba, plugga, handla och alla andra måsten..
Kan inte någon bjuda iväg mig på något trevligt?! Jag kan släppa allt här hemma och bara åka!! :-)


Oh vad underbart! Jag vill åka iväg....

måndag 2 november 2009

Dagens middag


Idag lagede jag till den här maträtten lite spontant. Jag tog vad jag hade hemma och så blev det såhär.
Det blev ryggbiff med trattkantarell stuvning och rostade rotfrukter. Till det sallad av bla olika färgad paprika, gurka, tomat rödlök och salladsärter med en jätte god vinegrett.
Om någon är intresserad av en närmare beskrivning så mailar jag gärna. :-)

weekend

I helgen har det blivit lite av varje. I fredags var Nettan och Mikael här (inte Nettans Mikael). Vi tittade på Idol och drack lite vin och glögg. Det var så mysigt!





























I Lördags var jag på promenad med Julia och vi gjorde ett snabbt besök hos Sani och Leo. Därefter blev det lite fika på Diva.



På kvällen var jag och David barnvakter till Noa, så det blev lite pizza med barnen och när de somnade myste vi vuxna framför en film med Sandra Bullock.
Det var ganska så trångt att sova 2 vuxna och 2 barn i dubbelsängen. Både Noa och Benjamin låg pressade mot mig så jag har fortfarande ont i kroppen efter det.



I Söndags hade vi en mysig morgon med barnen, god frukost och tecknadfilm. Sen var det lite pyssel med mina tyger. Jag har några sy projekt på gång som ni får se mer av längre fram.

På kvällen var jag och David på bio, vi såg This Is IT med Michael Jackson. Oh, vad tråkigt att King of POP är död. :-(