CHOOSE LANGUAGE

onsdag 28 oktober 2009

blommor till mig själv..


Mitt hår

Igår var jag jätte desperat efter att få en tid hos någon frisör för att klippa och färga mitt hår, eftersom jag de senaste dagarna har känt mig så risig i håret. Jag lyckades tillslut få en tid på Nikita i storkenhuset. Jag var där ända tills de stängde kl halv 7. Resultatet blev sådär, jag ser något gråhårig ut. Jag har fått tid för toning imorgon eftermiddag eftersom jag inte kan gå runt med grått hår.
Målet var nämligen att få pärlblondt hår. hmm




Vattkoppor

I lördags var jag och Benjamin på inflyttningstjejmiddg hemma hos Julia. Benjamin fick följa med eftersom jag ändå inte skulle ut efteråt. Tyvärr så missade vi ljusvandringen och uppvaktningen av farbror Clas som har fyllt år.

I söndags fick Benjamin Vattkoppor. Han va lite gnällig redan i lördags men det var först i söndags som första prickarna på magen syntes.
Jag stannade hemma med honom i måndags och tisdags men idag var han hemma med sin farmor. Stackars lilla älsklingen som nästan inte kunde sova inatt a all klåda. Jag och David fick smörja honom med zinksalava och potatismjöl.


Prickig



Johan,Anna och ida var här i måndags på en bit tiramisu :-)


och jag :-)

torsdag 22 oktober 2009

Ikväll var jag och mamma på Body Balance. Det var så ansträngande, mina ben skakade då jag skulle gå ner för trapporna eftet passet. Det blev även några minuter sol för mig. Så skönt att ta hand om sig själv ibland.
I helgen så ska jag på Julias inflyttningsfest i göteborg, sen hoppas jag på lite mys med familj och andra vänner.

Igår var jag på en loppis i Borås som inte ligger så långt ifrån min praktik plats, jag fyndade en massa fint. Bla fina prydnadskuddar som är på tvätt, fina kantband, några olika söta tyger som förhoppningsvis skall bli något fint till Benjamin.
Jag skall så småningom visa bilder på detta.

Men nu måste jag bara visa en underbar klänning som jag såg då jag surfade runt här om dagen.
Helt ljuvlig... eller vad tycker ni?


Första Skolfotot

Jag blev så glad imorses när jag fick Benjamins nya skolfoton i min hand. Oj, vad stor han känns helt plötsligt. Skolfoto och klassfoto :-)

Min lilla stolthet 1 1/2 år redan, Helt otroligt!


Minst och yngst i gruppen men stortrivs ändå, har Noa i sin grupp!
Kunde inte ha varit bättre!!!

tisdag 20 oktober 2009

Liten uppdattering från hemma mys i helgen.

Här har jag några bilder på vad vi gjorde hemma i helgen. Har tyvärr inte med Ena på någon bild eller på Sani och lille Leo som också var här i fredags..



Benjamin var så glad då han fick gunga på morfars ben, fotot visar dock inte så rättvis bild av hur glad han var. :-)



I söndags var Noa här och lkte med Benjamin. Eftersom det var dagisdags dagen efter så fick barnen bada. Det blev mycket plask och skvätt... :-P

Update i bilder från Sofias fest....




Några bilder

Förra veckan var Therese, Jesper och Nellie på besök. Jag har tyvärr inte hunnit lägga upp några bilder förän nu. Det är så mycket hela tiden. Jag hoppas på att det blir lite lugnare och mer tid för familjen.




















Här satt vi allihopa och lekte med barnen på Benjmins rum. :-)

Alingsås mysigt

Igår var jag hemma från praktiken. Låg hemma i soffan hela dagen och vilade mig. Jag orkade inte ens blogga. Hela helgen har jag varit slö, känt mig risig så jag behövde en dag till att återhämta mig.

På kvällen var jag och Benjamin ute och lekte på savannen vid skateparken. Han sprang runt som en tok och ville hela tiden springa till de stora killarna som spelade fotboll en bit bort.
När vi hade sprungit färdigt träffade vi David som hade varit och tränat. Vi ville gå ut och ta en kvällsfika på Ljungblads.
Vi ringde till farmor Solveig och frågade om hon ville fika med oss. Kort därefter sågs vi nere på fiket, det var så mysigt!

I lördags var jag på Sofias 25 års tjejmiddag. Det var  mysigt att umgås med bara tjejer. Sofia hade ordnat så fint med tilltugg och frukt. Sen blev det lite fika och en del vin till.
Jag kände mig ganska slö även på festen, så jag blev tyvärr inte kvar så länge som jag hade tänkt.

I fredags var Ena hemma från Halmstad. Oh, vad jag kan sakna henne! Hon passade Benjamin hela fredagen då han var förkyld medans jag var på Halens. På kvällen kom Sanela och lille Leo och tittade på Idol med oss. Själv hade jag lagat Flygande Jakob vilken blev en riktig sucse! :-)
I nyhetspausen gick jag till Benjamins rum för att natta honom och där somnade vi båda 2. När jag avknade kl 01 var ingen hemma. David var på Mangiamo, Ena på Stures och Sanela och leo hermma hos sig. Haha....Jag var rätt så TRÖTT!

onsdag 14 oktober 2009

Praktik

Det har hänt jätte mycket sen och därför har jag inte hunnit uppdattera bloggen.
Jag började min praktik på Halens i måndags och idag känns det som att jag har varit här hur länge som helst, dvs, jag känner mig hemma:-)
Jag fick ett sånt varmt välkomande och jag känner mig som en av dem:-)
Från första stunden har jag fått en del arbetsuppgifter.
Jag är nu på inköpsavdelningen och får göra en massa nytt.Jätte kul!
Halens är så otroligt stort, man kan nästan gå vilse
:-)

Mina arbetstider är 8,30 till 16,30
så jag är hemma runt 17,30 eftersom det är stop på Boråsvägen eftersom de lägger ny asfalt.
När jag kommer hem på dagarna försöker jag umgås med Benjamin, gå på promenad eller till lekparken.
Sen brukar det bli matlagning och middag hela familjen. Efter det brukar jag (och Benjamin) ta ett bad och sen slappa framför tv:n.

Sen är dagen slut och det är dags att sova för att orka morgondagen. :-P

lördag 10 oktober 2009

Lite shopping

I veckan har jag pluggat varje dag till tentan som jag hade i Torsdags. Alltid när jag sitter hemma och läser blir jag otroligt sugen på choklad men framförallt på att shoppa.
Det var tänkt att jag skulle ner till Makeup store och köpa ett lepstift men jag kom hem med en jätte kasse. Jag råkade gå in på Lindex som numera har jätte fina kläder. Så fina att jag inte kunde bestämma mig för vad av allt som jag hade provat jag skulle ha.
Jag kom hem med jeans, blus, kofta, klänning/tunika, kavaj.. ni förstår. Om jag ska vara ärlig så ÄLSKAR jag att shoppa. Jag får en lyckokick och kan inte låta bli.
Sen finns det givetvis gränser.
Jag skulle aldrig handla på kredit eller så men har jag pengar över så är det inte lätt att hålla fast vid dem. Men jag måste tillägga att jag inte köper jätte dyra kläder. Oftast handlar jag mycket men inte för hur mycket pengar som helst, det beror helt och hållet på vad det är för plagg/skor. Jag betalar helst inte för varumärket om jag inte måste.
Jag är mycket noga med att titta på vad det är för material, tvättråd och övrig skötsel. Hur plagget luktar osv. Allt pga min utbildning. ;-)


Minne från i sommar då vi var utanför Resö med mammas & Bosses båt, så mysigt.

Fredags mys

Ikväll kom mamma, Bosse och noa hit för att titta på Idol. Jag hade lagat lite mat (Ostgratinerad ryggbiff med rostade grönsaker och rövinssås). Till "förrätt" blev det kall räkpaj från igår :-) och till efterrätt bjöd jag på Aftereight kaka med päronhalvor och grädde.


Benjamin och Noa busade hela kvällen. De dansade till Idol och var helt tokiga.

Gjorde om

I veckan gjorde jag om lite i Benjamins rum. Jag bytte bla tyg i hans skåp. Det blev samma tyg som han har på sin taklampa som han har fått av sin farmor. Ett marimekko tyg.
Jag tycker att det blev mycket bättre. Jag älskar färg klickar i barnrum, framför allt grundfärger.
Klara starka färger som lyser upp rummet och som ser ut som karameller.


Big red truck

Rummet i sin helhet. Dock lite stökigt:-)

måndag 5 oktober 2009

Första TRE hjulingen

Benjamins första cykel som han har fått av sin mormor. Den är verkligen unik :-)


Pottlover

Benjamin älskar sin potta. Han tycker till och med om att sitta på den med kläderna på. Han sitter på den och läser, gossar med nallen osv.






Benjamin sitter på pottan och läser samtidigt som han tittar sig i spegeln och sjungar :-).



Han bara älskar sin bruna nalle som han har fått av Martina.


Tog på sig pappas keps och poserade framför mig




Lilla toker!


Lördags loppis

Helgen har varit bra men aldelles för kort. I lördags var jag och Anna på loppis och jag har fyndat en massa fina saker. Det var jätte roligt!



Anna och benjamin målade

På kvällen var vi hemma hos Andreas, Viktoria och lilla Alicia. Där var även Therese och Fredrik. Det var mysigt. Det blev lite god mat, tilltugg och en massa gott vin.
Vi var inte hemma fören 3 på natten. Så trevligt hade vi att vi glömde av tiden.

Igår, söndag sov vi i skift halva dagen eftersom både jag och David var trötta. På eftermiddagen åkte jag och Benjamin till arrendegatan för att umgås med morfar, Bahrija och övriga i familjen.
Senare kom även David dit så vi tittade på film. (En shopaholics bekännelser), KUL!


Några av de sakerna som ja köpte på loppisen:

Fyndade på loppis 2 likadana täcken pls ett mönstrat som mamma fick.


Tre lika mönstrade täcken. Det gula fick jag av mamma.


Dessa fick David av mig, till sin älskade wiskey.

Till kaffet

Romantisk skål i vitrinskåpet

Ytterligare ett täcke som jag fick av mamma. Så ljuvligt. Romantik:-)

torsdag 1 oktober 2009

Praktikplatsen är funnen..

Idag började dagen riktigt illa. Jag kände mig febri och illamående men var tvungen att åka till skolan eftersom jag skulle ha redovisninge med Ann & Susanne i Marknadsföringen. Allt gick bra tills jag klantade mig under redovisningen. Jag fick en "BLACK OUT" kom inte ihåg något, kände bara hur illa jag mådde och att jag istället borde varit kvar hemma i sängen.

Efter redovisningen gjorde jag just detta. Åkte hem och sov.
När jag var mitt i en dröm väcktes jag av min mobiltelefon. Det var Anne på Halens som ringde. Hon frågade förvånat: Sover du? :-)
Jag svarade: Ja, hehe, jag är sjuk. Jag kom nyss hem från skolan.

Men hur som helst sa hon att jag är jätte välkommen att göra min praktik på Halens v 42-49.
Hon sa att jag troligtvis kommer få vara på flera avdelningar eftersom hon ev inte kommer kunna sysselsätta mig alla veckorna. JIPPIE!!!

Jätte GLAD!!!